• Strona Główna
  • Szukaj
  • Członkowie
  • Kalendarz
  • Pomoc

Dyskusje

Już masz konto? Zaloguj się Stwórz Konto
Zaloguj Dyskusje

Dyskusje › Wybór materiałów › Farby, lakiery i impregnaty
1 2 Next »

Jak wybrać najlepszy impregnat do drewna zewnętrznego?

Pages (2): « Previous 1 2
Thread tools
Jak wybrać najlepszy impregnat do drewna zewnętrznego?
Rgbi44 Offline
Senior Member
431 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 07:20 AM
A ja tam słyszałem legendę miejską, że najlepszym sposobem sprawdzenia jakości impregnatu jest pokrycie nim stopy... Jeśli przejdziecie przez kałuże i stopa zostanie sucha - sukces gwarantowany Big Grin oczywiście żartuję!

Reply
Budowniczy Offline
Senior Member
403 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 07:34 AM
Ha ha ha... rgbi44 może ty sprawdzisz tą swoją metodą... Wracając do rzeczy - ważniejsza od samego czasu schnięcia może być liczba potrzebnych warstw dla pełnej ochrony drewna. Niektóre produkty wymagają jednorazowej aplikacji a inne konieczności nakładania wielokrotnych cienkich warstw.

Reply
Małpka Offline
Senior Member
471 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 07:45 AM
Ciekawe punkty widzenia!! Naprawdę dużo informacji do przemyślenia przed zakupem... Myślę teraz też nad możliwością ponownej aplikacji po kilku latach bez potrzeby ścierania starej warstwy!! Co myślicie???

Reply
Kasiunia Offline
Senior Member
384 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 07:55 AM
Z tego co wiem no to tak zwane impregnaty "odnawialne" są świetnym rozwiazaniem jesli planujesz długoterminową pielengacje twojej powierzchni drewnianej bez dodatkowego cyrku ze ściąganiem starych warstw Smile

Reply
Rolkarz7 Offline
Senior Member
421 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 08:14 AM
To prawda Kasiunia - właśnie dlatego warto postawić na produkty które pozwalają na taki zabieg. Należy jednak dokładnie sprawdzić instrukcje producenta dotyczące sposobów konserwacji oraz częstości jej przeprowadzenia.

Reply
KefelkowyMistrz Offline
Senior Member
429 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 09:08 AM
W sumie decyzja Małpki Smile Ale my tu możemy tylko podpowiedzieć opcje a Ty sama musisz przemyśleć co dla Ciebie najlepsze Big Grin Pamiętaj jednakże dobór produktów ma duże znaczenie dla trwałości całej konstrukcji Smile

Reply
Rgbi44 Offline
Senior Member
431 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 10:25 AM
No proszę! Tyle mądralińskich rad Wink ale pamiętaj Małpka że żaden produkt nie zadziała magiczně- regularna pielgnacja to klucz!

Reply
Budowniczy Offline
Senior Member
403 Posts:
0 Likes

11-15-2024, 11:45 AM
Tylko nie zapomnij Małpko potem wrócić tutaj i opowiedziec nam jaka katastrofa stała się z twoim tarasem przez te wszystkie "ekologiczen mity"... Jak już kupisz co trzeba i daszcze radź sobie sama z instrukcjami producentów bo ja już więcej nic nie doradzę w temacie czarowania tarasów.

Reply
Pages (2): « Previous 1 2

Users browsing this thread:   1 Guest(s)

•  Return to Top
  •  Contact Us
  •   Dyskusje
  •  Lite mode
© dyskusje.waw
Linear Mode
Threaded Mode
View a Printable Version
Subscribe to this thread
Add Poll to this thread
Send thread to a friend